Dag 43: Australia Zoo

Vi hade ungefär en timma med bilen till Australia Zoo från Sunrise Beach. Vi kom fram vid halv tio, en halvtimme efter det öppnade. Australia Zoo grundades av föräldrarna till Steve Irwin som i sin tur gjorde sig och parken världskänd när har gjorde tv-programmet Krokodiljägaren.

IMG_1436IMG_1438

När vi kom in i parken möttes vi av flera djur och deras skötare som var ute för att möta folk. Vi fick klappa olika ödlor, en alligator och en wombat. Tyvärr var vi lite stressade för vi ville hinna bort bort till elefantmatningen som var vid halv elva i andra ändan av parken. Annars hade vi nog kunnat klappa några ormar också.

IMG_1272IMG_1278IMG_1543

IMG_1290

Vi gick igenom parken och klappade lite på kängurur och koalor på vägen till elefanterna. Vi kollade också in alla Australiens giftiga ormar! Vi kom fram till elefantmatningen i god tid och stod först i kön för att mata elefanten Siam. Man fick ta en bit frukt från en hink, gå fram och sträcka fram handen. Sedan tog elefanten biten med sin snabel och stoppade in i munnen. Det är ett väldigt stort djur att stå framför och även om den är väldigt skicklig med sin snabel så tyckte framförallt Ebba att det var lite läskigt.

IMG_1291IMG_1308IMG_1313IMG_1334IMG_1340

Vi fortsatte bort till den nyaste delen i parken (bara ett år gammal) som kallas Afrika där de har giraffer, zebror och noshörningar på en stor savann, men den kändes faktiskt lite ödslig och överträffas av både Borås och Kolmården. Även tigerburen kändes ödslig med bara en tiger i.

Istället köpte vi känguru-mat och gick till det stora känguruhägnet. Vi hade egentligen ingen uppfattning om hur vilda eller tama känguru är men de som var i parken var väldigt snälla och enkla att mata. Det blev också villigt klappade.

IMG_1485IMG_1527

Klockan tolv var det dags för huvudföreställningen på den stora arenan, Crocoseum. Där visade de ormar, fåglar och framförallt en stor krokodil! Det är coola djur som i princip inte har förändrats på 260 miljoner år utan såg likadana ut på dinosauriernas tid. Både Adam och Ebba tyckte dock att showen var lite kort. De blev nog bortskämda på Sea World.

IMG_1397IMG_1408

Vi tog en lunch på deras “Food court”. Efter maten gick vi ner en trappa och Elisabeth, Ebba och Adam lät sig fotograferas med en pytonorm.

IMG_1550c

Vi kollade vidare på australiensiska djur. Krokodiler, Dingos, mer Koalor, Binturonger, Cassowary’s, Tasmanska djävlar med flera.

IMG_1506

Därefter var det Koalans dags att ta plats i fotostudion och den här gången fick vi stå lite i kö innan Elisabeth fick hålla en koala helt själv och vi andra fick posera runt omkring.

IMG_1552c

Vi tog ytterligare en sväng genom känguruhägnet och klappade och matade några fler kängurus innan vi kände oss ganska nöjda med dagen. Vi avrundade med en tur i shoppen där Ebba valde en känguru och Adam valde en koala.

Vi var hemma vid sextiden och åt köttfärssås med spagetti till middag och avslutade dagen med att se det senaste avsnittet på Fixa rummet.

One thought on “Dag 43: Australia Zoo

  1. Shit va modiga ni är, det var en rackarns stor orm, ni blev fotade med :-)!

    Så jättefina bilder ni har tagit, ser fram emot att få se mer bilder och filmer när ni kommer hem.

    Systeryster, om du någon gång skall byta yrke, så verkar du ha väldigt god hand med koalabjörnar. Den ser verkligen ut att ha gosat in sig hos dig ;-)!