Dag 42: Sunrise Beach

Det regnade och stormade under natten. Vi hade tänkte oss sovmorgon men båda barnen vaknade tidigt. Typiskt! Efter frukost begav vi oss in till Noosaville för att besöka den kända marknaden som hålls varje söndag och där matproducenter i regionen finns representerade. Det regnade fortfarande lite när vi lämnade Sunrise Beach men det slutade innan vi kom fram till marknaden en kvart senare. Vi köpte grönsaker, frukt, bröd och ost, fast den ena osten kom från Schweiz. Vi köpte också en crepe och delade som fika innan vi kände oss klara. Mycket trevligt!

P1010044

Vi tog en sväng runt Noosaville och ut till Noosa Head för att få en uppfattning om samhället. Vi kollade in stranden och där var det fullt med folk trots att det inte var någon sol. Uppenbarligen var surfvågorna alldeles utmärkta. Vi fortsatte till mataffären och provianterade. När vi kom hem var det dags för lunch som blev panerade fisk med pasta samt Ceasarsallad till Elisabeth.

På eftermiddagen blev vädret bättre och vi testade poolen och bubbelpoolen. Vi hann också med lite skolarbete.

IMG_1265

Eftersom det var Fars dag så lagade Elisabeth och barnen en Fars dag-middag. Det var ankbröst med äpplechutney till förrätt, helstekt kyckling med sötpotatismos till huvudrätt och rabarberpaj och glass till efterrätt.

Vi hade bra uppkoppling mot nätet så vi passade på att Skypa:a med Karin & Leif, Anders, Kristina & barnen samt Britta, Sven och Maggi i Hindås.

One thought on “Dag 42: Sunrise Beach

  1. Härligt att se bilderna från marknaden.

    Är matkulturen samma, eller är det mycket som skiljer sig åt?

    Vilken gudomlig farsdagsmiddag, vissa har det bra ;-)!