Dag 20: Vulkanisk biltur

En härlig frukost på hotellet inledde dagen innan vi gjorde oss redo för stranden. Varmt och soligt om än lite blåsigt. Adam, Ebba och Niklas testade på lite snorkling i vågorna men konstaterade snabbt att snorklingen var bättre när vi var i Sharm-El-Sheik i Egypten. Större, fler och mer färggranna fiskar där. Däremot fanns det sköldpaddor i viken och det var kul att se. Vi såg två stycken alldeles inne vid stranden som kanske var 40cm över skölden..

P1000486P1000515

Strax innan lunch gav vi oss av mot vulkanparken. Nu när vi inte hade någon packning så kunde vi “cabba ner”.

IMG_0643

Vi stannade och åt lunch på Annies Burgers som enligt Lonely Planet har öns bästa burgare. Mums. Lite längre fram hittade ett bord vid vägkanten med färsk frukt till salu. Billigt och gott.

P1000516 

Vulkanparken erbjöd många olika saker. Vi började med att kolla in en film på besökscentret. Därefter åkte vi och kände på vattenånga som kom upp ur marken, så kallade “steam vents”. Det är regnvatten som förångas av värmen i marken och som kommer upp ur hålen.

IMG_0650

Därefter åkte vi till den aktiva kratern. Tyvärr gick det inte att se så mycket annat än rök på dagen men de hade en värmekamera och då såg man magman.

IMG_0654

Det fanns också så kallade “lave tubes” som är tunnlar skapade av lavaflöden.

IMG_0658

Vi avslutade med att åka ner mot havet på vägen som heter “Chain of Craters road” som passerar ett flertal kratrar och lavafält som är yngre än 50 år.

IMG_0664

Det fanns möjlighet att åka till ett annat ställe utanför parken och se ett aktivt lavaflöde vilket skall vara fantastiskt framförallt när det är mörkt. Vi gjorde dock bedömningen att det var lite för långt att köra och att vi hade lite för dålig utrustning i form av skor, kläder och belysning med oss för att göra vandringen från parkeringen till lavan och tillbaka i mörker. Lite synd för det var framförallt det som vi hade sett fram emot att se.

Vi körde istället hemåt och åt en enklare måltid på hotellrummet innan läggdags.

One thought on “Dag 20: Vulkanisk biltur

  1. Så supercoolt med en aktiv vulkan och synd att ni inte såg så många coola fiskar, men sköldpaddorna var ju ursöta.