Dag 53: Resa till Koh Lipe

YK hade hjälpt oss att boka en pålitlig taxichaufför för resan till flygplatsen och vi blev upphämtade kl 8. En timma senare var vi incheckade och klara på planet som skulle ta oss till Langkawi. Vi hann ta en fika och testa massagestolar innan det var dags att gå på planet.

IMG_1946

YK hjälpte oss att skicka hem en låda med jeans och tjocka skor från Malaysia och vi lämnade barnvagnen på hotellet så nu är vår packning minimerad Blinkar.

IMG_1950

På Langkawi, en ö på malaysiska västkusten, tog vi taxi till Telaga Terminal, en liten hamn där man kan en färja till Koh Lipe, en ö längst i sydväst i Thailands övärld, bland annat till Koh Lipe. Vi checkade in och åt lite lunch på KFC innan båten gick vid 14.30.

IMG_1953

Färjan visade sig vara en snabbgående motorbåt med tre utombordsmotorer på 225 HK styck, plats för 24 passagerare och en marchfart på drygt 30 knop. Vi avverkade resan till Koh Lipe på 50 minuter.

P1010216P1010217

Båten kunde inte ta sig enda in till stranden utan vi fick byta till en longtail båt den sista biten till Pataya Beach. En lång sandstrand och klarblått vatten mötte oss på Koh Lipe där det till att börja med blev en del väntan på stämpling av pass och på en transport som skulle ta oss tvärs över ön till vår resort, som ligger vid Sunrise Beach.

IMG_1960IMG_1963

Transporten visade sig vara en pickup där man satt på bänkar på flaket. Lite skumpigt men helt ok.

P1010221P1010222

Det är en hel del svenskar på denna ö. Av de ca 25 passagerarna på båten idag var vi 10 svenskar. Vi fick en fin nybyggd tvåvånings familjebungalow en bit upp på berget, vilket innebär att det är nerför till havet och uppför till bungalowen. Det märktes när vi hade varit nere och tagit oss ett dopp i havet. Man var minst lika svettig när man kom upp igen.

IMG_1964IMG_1968

Vi duschade och bestämde oss för middag på resortens restaurang. Vi fick god mat och dryck medan solen gick ner i havet. Härligt!

IMG_1972

Det blev en spelstund innan vi alla stupade i säng vid 8 tiden. Lisa passade på att blogga ikapp när de övriga somnat. Vi har tillgång till internet i receptionen så vi kommer förhoppningsvis att kunna hålla igång vårt bloggande dessa dagar.

3 thoughts on “Dag 53: Resa till Koh Lipe

  1. Kul å se att ny bytt ut segelbåten … men utombordare …

    Ser ut som ni har det ganska trivsamt.

  2. Finfina bilder och coolt att det blev en fartfylld noteras :-)!

    Kul att ni hunnit ikapp med bloggandet!