Dag 52: Kuala Lumpur, dag 2

Det blev en tidigare start på dagen än föregående dag eftersom vi bokat biljetter till tornen. Vi tog gångtunnlarna och kom i god tid till incheckningen efter en rask promenad. Man fick först åka upp till gångbron mellan tornen på våning 41 där man kunde promenera på bron och känna på den höga höjden.

IMG_1842IMG_1854IMG_1855

Efter en kvart fortsatte vi med hissen upp till 86 våningen (av 88) och hade en fantastisk utsikt över staden. Många kort blev det.

IMG_1860IMG_1890IMG_1870

Efter avslutat besök i tornen gick vi till shoppingcentret för att fika och försöka växla till oss thailändska bat. Niklas gick runt och jämförde kurser, skillnaderna var ganska stora. På banken med bäst kurs var tyvärr baht:en slut så vi gick vidare.

Eftermiddagens tur skulle gå igenom Little India och Chinatown. För att ta oss dit tog vi Monorailen. Ett mycket billigt sätt att ta sig runt i staden.

IMG_1895

Det var oerhört varmt men barnen kämpade tappert på. Vi flanerade genom Little India och kom till Chinatown och Central Market. Central Market är en inomhusmarknad för hantverk och diverse souvenirer. Väldigt trevlig marknad/bazar. Ebba fyndade en handväska, Adam solfjädrar och nyckelringar och Lisa en malaysisk sjal. På Central Market hittade vi också dagens fräckaste upplevelse; fisk-fotmassage, (cirka 10 kr för 10 minuter). Man stoppar ner fötterna i en bassäng med små fiskar som äter upp döda hudflagor på fötterna. Lite läskigt till att börja med men bättre när man vant sig. Fötterna kändes väldigt sköna efteråt tyckte vi alla.

IMG_1929IMG_1930 

IMG_1910IMG_1912IMG_1920

Vi strosade sedan vidare genom Chinatown och tog monorailen tillbaka till centrum. Vi hittade ett växlingskontor med bra kurs och kunde växla till oss så mycket baht vi ville ha. Vi åt middag på TGI Friday’s och gick tillbaka till hotellet för lite bad, läxor, packning och kvällsmys. Vi passade också på att njuta av den fina utsikten från vårt fönster.

IMG_1942

One thought on “Dag 52: Kuala Lumpur, dag 2

  1. Hungriga små dörrar. Kittöades det inte?

    Härlig utsikt ni hade!