Dag 51: Kuala Lumpur, dag 1

Vi passade på att sova ut och hela familjen sov till strax före 10. Vi fick skynda oss för att inte missade den härliga frukostbuffén som innehöll både omelett som gjordes på beställning, yoghurt, färsk frukt och pannkakor. Helt klart den bästa frukosten så här långt på resan.

P1010203

Vi testade den fina hotellpoolen innan vi drog ut på en promenad på stan. Staden är inte särskilt promenadvänlig. Även om man försöker att gå på trottoaren så försvinner den ibland helt plötsligt och istället blir det en grop, alternativt så får man fortsätta på kantstenen. Dessutom fungerar sällan trafikljusen för fotgängare. Vi lyckades ta oss till Merara Tower (KL Tower), som YK rekommenderat, där man har en fin utsikt över KL.

IMG_1759IMG_1776IMG_1786IMG_1781

Vi tråcklade oss ner mot Petrona Towers där barnen lekte i lekparken som vi spanat in igår. När regnet kom sökte vi skydd i KLCC shoppningcenter som ligger i anslutning till tvillingtornen. Vis av gårdagens erfarenhet då vi frös under middagen tog vi på oss tröjor när vi gick in Blinkar. Vi tittade lite i affärer och Lisa köpte en Guessklocka. Halva priset mot Sverige. Adam bestämde middagsrestaurang och då blev det…. Sushi Train med sushi på rullband. En höjdare och väldigt billigt (150 kr för hela middagen inkl. dricka)!

IMG_1813IMG_1816

På väg tillbaka till hotellet, som ligger ca. 15 min från tornen, passade vi på att kolla var man kunde köpa biljetter för att komma upp i tornen. Vi hittade biljettkiosken och man kunde köpa biljetter till en bestämd tid nästa dag. Till skillnad från vad både YK och Lonely Planet sagt så fick man också åka upp till toppen av ena tornet. Vi slog till och köpte fyra biljetter till klockan 10. På hemvägen upptäckte vi också det nya luftkonditionerade gångtunnelsystem som man öppnade i KL i början på 2012. Då blev det lättare att ta sig fram. Vi hittade ett varuhus med full julskyltning och julmusik i högtalarna. Adam och Ebba åkte ett jultåg och vi fick lite julkänsla trots värmen utanför.

IMG_1822IMG_1831

Vi avslutade dagen med ett avsvalkande dopp i poolen och tvätt av våra kläder.

One thought on “Dag 51: Kuala Lumpur, dag 1

  1. Härligt med julstämning. Såg härligt ut.

    Jag åkte på halsinfektion och nästan 39 graders feber, men är nu på bättringsvägen tack vare en fantastisk läkare.

    Hotellet är helt otroligt och så lyxigt. Bara jag blir bättre ska vi pröva på golf, kanot, trampbåt, snorkling m.m.

    Vi har det hur bra som helst.

    Snart ses vi hemma *längtar*

    Kramisar