Dag 45: Till Brisbane

Vi vaknade till ännu en dag med underbart väder. Vi hade förlängt utcheckningen till klockan 12 och hade ingen brådska iväg. Efter frukost gick vi ner till poolen och badade.

IMG_1555IMG_1560

Sedan packade vi ut i bilen och åt lunch innan vi lämnade Sunrise Beach strax efter klockan tolv och styrde mot Brisbane. Vi kom fram till lägenhetshotellet FV4006 vid halv tre. En jättefin lägenhet med två sovrum och två badrum väntade på, vårt största boende hittills på resan. Efter att ha lastat in alla våra saker åkte vi och tankade bilen innan vi lämnade tillbaka den strax innan fyra efter 14 dagars bilhyra.

Bilhyran kostade 5000 kr plus ca. 2000 kr i bensin. Detta kan jämföras med fyra bussbiljetter som skulle kosta nästan 10000 kr. Det blev alltså väsentligt billigare med bil och dessutom gav det oss helt andra möjligheter och betydligt mer frihet. Kort sagt, ett bra val.

Därefter tog vi en promenad runt i centrala Brisbane. Vi hittade ett trevligt fik med goda bullar och tog en sen eftermiddagsfika för att fira Emildagen. Barnen ville inte äta middag ute utan ville att vi skulle äta i lägenheten.

IMG_1570IMG_1571

Vi handlade mat på Woolworths och gick sedan hem längs floden. Efter en sen wokmiddag så “skypade“ vi med Britta, Sven, Karin och Leif. Karin och Leif var i Hindås och fikade och hade med sin iPad. Tyvärr var vår upp-länk dålig, trots att vi betalat extra för bredbandet, så de kunde inte riktigt höra var vi sa.

IMG_1578IMG_1580IMG_1585

Vi har påbörjat vår tidsanpassning till Singaporetid så barnen kom inte i säng förrän 22.30.

One thought on “Dag 45: Till Brisbane

  1. Härliga bilder återigen.

    Hur upplever ni skillnaden mellan de olika städerna ni besökt i Australien?