Dag 23: Waikiki, Diamond Head

Solandet och badandet fick göra en liten paus eftersom vi bestämde oss för en vandring till vulkanen Diamond Head som ligger i ena ändan av Waikiki beach. Vid 9-tiden steg vi på en buss som tog oss en bit på väg och sen var det bara uppför och genom en tunnel i vulkanväggen. Inuti kratern hade byggts en fin rastplats med toaletter. Vi tog en förmiddagsfika innan vi började stigningen uppför.

IMG_0671IMG_0672

Våra vandringsvana barn tyckte att detta kändes lätt jämfört med Yosemite Blinkar. Väl uppe på den ena kraterkanten fick vi en fantastisk vy över beachen med Honolulu i bakgrunden.

IMG_0675IMG_0683IMG_0685

Efter att ha traskat samma väg ner igen lunchade vi med medhavda mackor. Vi hade lite ont om kontanter så pengarna räckte inte till buss tillbaka så vi vi gå de cirka 2,5 km extra. Totalt gick vi ca 7,5 km.

På Waikikis strandpromenad finne några mycket märkliga träd. Det växer ut rötter från grenarna och när dessa når marken så blir det som en ny stam. Urmysko!

P1000543

Eftermiddagen ägnades åt stranden, solande, badande och sandslott. Härligt! Barnen fick en luftmadrass (för $3) som belöning för vandringen.

P1000546

Vi tvättade på en Laundromat och åt middag på KFC, som bland annat hade kyckling popcorn till barnens förtjusning. Hotellet har en DVD automat där man kan låna filmer gratis och titta på på rummet. Vi passade på att använda denna möjlighet och tittade på Bilar 2. Under gårdagskvällen tittade vi på Rio. När barnen somnat tittade Niklas och jag på De tre musketörerna.

3 thoughts on “Dag 23: Waikiki, Diamond Head

  1. Det märks tydliga drag av ingenjörskonst. Mycket fina sandslott :o)

  2. Hej! Fick fram din sida när jag googlade lite! Åker till waikiki om en månad med en 15 mån och är lite nyfiken på hur det ser ut runt diamond head, hur långt upp kan man komma med barnvagn? Skulle vara tacksam för svar! Mvh Louise

    • Hej Louise

      Kul att någon hittar bloggen 🙂

      Länken nedan är till en karta över Diamond Head. Fram till (1) är det inga problem med vagn. Därefter var det en stig som inte lämpade sig för vagn, men det var ett par som kämpade med sin vagn upp till (4). Jag vill minnas att det var typ en trehulig Urban Jungle eller liknade men vi rekommenderar nog en bärsele eller bärryggsäck för den promenaden.

      http://www.hawaiistateparks.org/parks/brochure_pdfs/DH%20Brochure_2012.pdf

      Trevlig resa till Hawaii!