Dag 12: Till Las Vegas

Vi vaknade i Death Valley i strålande solsken efter regn under natten. Vi åt frukost på rummet och sedan gick hela familjen till poolen. Mycket behaglig temperatur i vattnet gjorde att vi badade länge.

P1000282P1000294

P1000278

Därefter packade vi ihop och checkade ut precis vid tolv som var sista utcheckningstid.Vi körde ner till Badwater som är USAs lägsta punkt, 85 m under havet. Det verkar vara en stor grej för alla amerikaner att komma dit men det känns kanske lite överreklamerat. Däremot är det ett fascinerande landskap med öken / saltöken omgivet av höga berg.

IMG_0235

Vi fortsatte söderut från Badwater och nu var det glest mellan bilarna. Vi hade hoppats på någon form av rastplats men de lyste med sin frånvaro så vi fick ta en stående fika bakom bilen i ökenvärmen. Tur att det inte var mitt i sommaren utan på hösten för annars hade nog värmen varit olidlig.

P1000315

Vi lämnade Death Valley och på vägen mot Pahrump så kom regnet. Det var en höststorm som drog in från Stilla havet och stundtals vräkte regnet ner. När vi närmade oss Las Vegas upphörde regnet och vi tog vägen via “The Strip” till hotellet. Las Vegas är verkligen så fräckt som vi hade föreställt oss och många av hotellen på Strip:en är hur galna som helst.

Vi hade bokat rum på Circus Circus som ligger lite längre norr ut men vi betalade bara 1300:- för två nätter inkl. resort fee, och då hade vi rum i den helt nyrenoverade Casino Tower. Dessutom har Circus Circus både cirkus och tivoli inomhus så det borde passa barnen bra.

IMG_0294

Vi gav oss direkt ut på stan för att äta middag. Vi hamnade på Planet Hollywood-hotellet där vi åt en god om än något sen middag. När vi sedan skulle ut igen så ösregnade det igen. Vi tog en liten tur i shoppingarkaden (som var hur stor som helst) och sedan hade regnet upphört.

P1000322

Vi kollad in fontänshow på Bellagio, gick över suckarnas bro på Venetian, kollade vulkanshow på Mirage och en del av piratshowen på Treasure Island.

P1000331

P1000360

På väg tillbaks till hotellet vid halv elva började regna igen. Först lite grann och sedan mer och mer. När vi hade 100 meter kvar så öste det ner och dessutom började det hagla.

One thought on “Dag 12: Till Las Vegas

  1. Spännande att få uppleva olika platser, på en och samma plats!