Dag 4: SF + Santa Cruz

Idag tog vi det lite lugnare på morgonen och kom inte iväg förrän vi niotiden. Vi gick upp för de branta backarna till Nob Hill.

P1000162

Hittade vi en lekplats i väntan på att “Cable Car Museum” skulle öppna. Det egentligen maskinhallen för de fyra kablarna som man får komma in och titta. Man kan också titta på hur det hela fungerar. Mycket intressant (och dessutom gratis). Adam och Niklas slog sina kloka huvuden ihop och diskuterade mekaniken.

P1000166

Sedan gick vi ner till Fisherman’s Wharf och besökte surdegsbageriet Boudin där de bakar goda bröd i form av krokodiler, nallebjörnar, krabbor, humrar etc. Barnen fick tre stycken små sköldpaddsbröd av den snälla bagerskan. Vi köpte ytterligare ett bröd och kunde picnic luncha vid vattnet. Härligt i solen!

P1000171

Vi åkte sen Cable Car tillbaka över berget, en annan linje denna gång och gjorde en kort promenad “downtown” innan det var dags att hämta ut bilen, en fullsize Chevrolet Impala. Barnen satte in sina bilstolar och så rullade vi söderut på highway 1 med några trevliga utsiktsstopp.

P1000173

P1000191

I Santa Cruz blev det dags för middag och vi hittade till slut ett ställe som Lonely Planet rekommenderat. De serverade vedeldad pizza och det kändes verkligen som ett ställe dit “Santa Cruzarna” går. Kul!

P1000192

One thought on “Dag 4: SF + Santa Cruz

  1. Söta bröd, hoppas vi kan baka sådana till jul :o)!