Dag 2-3: San Fransisco

Strålande väder och fantastisk värme (25-28 grader) i kombination med vår jet-lag har gjort att vi ännu inte lagt in bilder och kommentarer från de första dagarna i Kalifornien, men här följer en redogörelse Blinkar

Vi började måndagen tidigt eftersom alla (i synnerhet Ebba) vaknade tidigt och åt frukost vid sju. Vi promenerade igenom staden under tiden som den höll på att vakna.

IMG_3561

Vivandrade genom Chinatown och upp till Coit Tower där vi hade en fantastisk utsikt över staden och bukten.

IMG_3569

IMG_3579

Vi fortsatte ner till Fisherman’s Wharf. Där tog vi en glass och kollade in sjölejonen som bor där.

P1000135

Barnen åkte en tur med karusellen som finns på piren.

P1000137

Lunchen blev en sub på Subway. Därefter tog vi en cable car tillbaka till vår sida bergen. Fascinerande branta upp- och nerförsbackar det finns i San Francisco, men konstruktionen från slutet av 1800-talet visade var skåpet skulle stå.

IMG_3602

Vi tog en kort vila på rummet innan vi gav oss ut och shoppade skor. Niklas, Elisabeth och Ebba hittade passande par Ler. Ebba köpte också en Rapunzel-barbie på Disney-store.

Vi lagade en egen middag på vandrarhemmet innan hela familjen somnade.

Idag tisdag började vi återigen tidigt med frukost vid sju. Alla hade vaknat tidigt (Ebba var först ut och vaknade klockan fyra) men framförallt så hade vi ju bokat biljetter med första färjan till Alcatraz. Vi gick till terminalen och åkte ut strax efter nio. Det var en bra och mycket intressant audio-tour på fängelset men den fanns naturligtvis inte på svenska så barnen tyckte det blev lite långtråkigt trots att vi försökte översätta det mest spännande.

IMG_3618

Vi var tillbaka på fastlandet vid lunch och tog en enkel lunch på Starbucks innan köpte lite middagsmat på Ferry Building (ungefär som saluhallen). Det var väldigt jobbigt med värmen så efter att även Adam hittat ett par skor så återvände Niklas, Adam och Ebba till rummet medan Elisabeth shoppade vidare på egen hand, med stor framgång 😉

Vi lagade egen middag även denna kväll, Spagetti Bolognese. Idag orkade alla vara vakna lite längre så förhoppningsvis så har vi kommit igenom jet-lag:en nu.

3 thoughts on “Dag 2-3: San Fransisco

  1. Härligt att få se både bilder och videoklipp. Njut av värmen, här hemma är det riktigt grått och mulet.

    Ser fram emot mer bilder och härliga berättelser om era äventyr.

    Kram

  2. Härliga bilder, klaga inte på värmen.
    Snart är ni hemma i kylan och regnet.
    Karin o Leif