Dag 58: Koh Bulon, dag 2

Det regnade under natten men när vi vaknade var det fint väder, om än något mulet. Vi åt frukost på Marina Resort eftersom restaurangen på Bulone Resort fortfarande var stängd. Frukosten var mycket god och nästa halva priset mot Bulone.

Efter frukost hyrde Adam och Niklas en kajak, 200 Baht för en halvdag. De tänkte nog att det var lite långt att paddla runt ön och började med att kolla viken intill där den riktiga byn ligger. Det flöt emellertid på så bra att de fortsatte en vik till och sedan såg de White Rock, en kippa utanför södra udden på ön, en bit bort och satsade på att paddla runt. Det gick alldeles utmärkt och tog bara en dryg timme. En mycket trevlig tur där man såg flera intressanta sidor av ön såsom grottor och hög klippor. Adam har blivit väldigt duktig på att paddla.

P1010352

Elisabeth och Ebba hängde på stranden med de andra tjejerna och badade och lekte. När Niklas och Adam kom tillbaka så testade även de på att paddla lite kajak.

P1010355P1010358P1010364

Vi tolv var det dags för lunch och vi gick återigen till Marina Resort. Elisabeth, Adam och Ebba säkrade och tog Pasta Carbonara medan Niklas testade friterade räkor. Mycket gott även denna gång.

Efter lunch stannade vi till på öns fotbollsplan och testade Adams bumerang. Det gick sådär. Visserligen vände den till slut men den kom bara en liten bit tillbaka. Det blir till att läsa på och träna.

Efter lunch skrev Adam lite i sin dagbok, det enda skolarbetet som återstår jämte lite läsläxa. Det går lite trögt och han har bara hunnit halvvägs så det blir att lägga in en högväxel i Bangkok och i värsta fall  på flyget hem. Ebba kollade på en film inne hos Stella och Sigge innan det var dags att återvända till stranden.

Alla de svenska barnen hade ett projekt som de har hållit på med sedan vi kom och det ar att laga en hel meny i sitt kök som bestod av en ilandfluten stock. Vid fyra tog vi en frukt och bull-fika. Varje dag kommer det nämligen en bull-tant, en äldre dam som bor på ön och som varje dag bakar massor med bullar av olika sorter och sedan går runt och säljer för 30 Baht/st. Mycket goda! Därefter var det dags för barnen att servera sin middag till Niklas, Elisabeth, Linda, Richard och Robban. Rätterna kom in på löpande band. Det mesta bestod av sand och palmblad! Mums 🙂

Den riktiga middagen åt vi därefter på Bulone resort tillsammans med de svenska familjerna. Mycket gott och trevligt sällskap. Efter maten sprang alla barnen omkring i mörkret med lampor och lekte medan de vuxna kunde sitta kvar och prata. Tillbaka i stugan somnade barnen och vi packade iordning alla väskor inför morgondagens resa till Bangkok.

One thought on “Dag 58: Koh Bulon, dag 2

  1. Vilken gourmetmat :-)!

    Tänk nu är det bara en dag kvar *lycka*