Dag 25: Resa till Australien

Dagen började tidigt med väckarklockan på halv fem på morgonen. Klockan fem gick taxin till flygplatsen. Resan tog en halvtimme. Vi skulle inte lyfta förrän kvart över åtta men vi ville ha gott om tid på oss ifall något skulle strula och dessutom hinna äta medhavd frukost innan vi gick igenom säkerhetskontrollen.

Vår flygbiljetter till Sydney var utfärdade av Qantas men flygningen genomfördes av Jetstar som är ett lågprisbolag. Allt kostar extra såsom bagage, mat och dryck. Vi hade hittat ett foruminlägg på nätet som sa att vi skulle få ta med bagage enligt Qantas regler men vi var inte helt säkra. Vi hade ringt till Jetstar för att få klarhet i vad som gällde för maten och fått svaret att inget ingår och om man inte förbeställt (vilket vi inte kunde) så är det inte säkert att det finns mat att köpa, så vi hade med oss mat för den drygt tio timmar lång flygningen.

Incheckningen gick bra och smidigt och vi behövde inte betala. Vi åt vår frukost i lugn och ro innan vi klarade av säkerhetskontrollen. Planet lyfte på utsatt tid.

Efter vi hade lyft så kom den första positiva överraskningen. De gick då runt och sålde ett kit med filt, uppblåsbar nackkudde, tandborste, mörkerglasögon och extra strumpor och vi fick fyra kit gratis eftersom vi hade biljetter från Qantas. Det visade sig sedan att även mat och dryck ingick för hela resan så flygningen det var mycket bra. Tyvärr visade de inga filmer utan istället kunde man hyra iPads med film på och detta ingick inte för oss, men det gick bra för vi hade egen film med oss. Vi, framförallt barnen, lyckades också sova en stund vilket gjorde resan kortare.

Drygt tio timmar senare, klockan halv fyra lokal tid, landade vi i Sydney. På vägen hade vi passerat datumgränsen och det var nu eftermiddag på torsdag den 25:e. Vi lyft på morgonen onsdag den 24:e, alltså drygt 31 timmar tidigare. Tidsskillnaden är 21 timmar (fast upplevs naturligtvis som 3). Det gör att vår “Dag 25” på resan innefattar både den 24:e och 25:e oktober. Det gör också att trots att vi är borta i 62 dagar så kommer vi bara att skriva dagbok för 61 dagar Ler. Komplicerat!

Niklas, Ebba och Adams pass var så nya så apparaten i passkontrollen inte klarade av att automatiskt verifiera äktheten utan vi fick en extra kontroll av passen som naturligtvis gick bra.

Vi tog sedan en taxi till hotellet eftersom det kostade ungefär lika mycket som att ta tåget. Det var ovanligt varmt i Sydney så vi började med att gå upp på taket och testa poolen. Solen var dock på väg ner så det blev snabbt lite kyligt och vi gav oss stället ut på stan för lite mat och inköp.

Vi åt middag på Pizza Hut, handlade frukostmat och köpte ett telefonkort innan vi gick hem och kramade kudden.

One thought on “Dag 25: Resa till Australien

  1. Jag ser att matkulturen följer er troget.

    vi får se om det blir andra. Se om ni kan leta upp Pizzeria Viking, drivs av kompisar till Emma och Tobbe :-).