Dag 16: Sea World San Diego

En tidig start på dagen för att vara på Sea World när de öppnade vid 10. Vi bor ca 1,5 timma norr om San Diego. Vi fastnade direkt i köer men tack vare Niklas skickliga körning och suveräna Car Pool filer (fler än två i bilen) parkerade vi utanför Sea World 9.55.

Eftersom vi köpt biljetter på nätet var det bara att gå rätt in. På nätet hade de dessutom ett erbjudande som innebar att barnen gick in gratis, därmed tjänade vi ca. 1.000 kr i entreavgifter!

Sea World är en blandning mellan  ett akvarie och en nöjespark. De har flera olika djurshower såsom delfinshow och sälshow. Deras mest kända show är späckhuggarshowen, eller Shamu show som den också kallas. Dessutom har de fina akvarier med hajar, rockor, delfiner, valar och sköldpaddor. De har också pingviner, isbjörnar och valrossar.

Vi hade siktat in oss på delfin-showen och späckhuggarshowen som båda skulle vara efter lunch. Vi tänkte börja med lite åkattraktioner men det visade sig att de inte öppnade direkt så vi börjande med att kolla in rockor, hajar, sköldpaddor, pingviner, valar och isbjörnar.

IMG_0373IMG_0416

När vi kom till pingvinhuset så kom en skötare fram till oss och frågade om vi ville komma med bakom och titta. Den första frågan var “Vad kostar det?” för de är bra på att ta betalt för allt extra, allt från mat till rockor till att klappa delfiner. Hon förstod varför vi frågade men detta var faktiskt gratis. Vi fick gå in labbet och sedan vidare in till pingvinerna. Hon var jättetrevlig och beskrev allt möjligt och vi fick klappa flera olika pingviner. Kejsarpingviner, kungspingviner och macaronipingviner. Alla andra fick se detta från ett rullband genom en stor glasruta. Vi var väldigt priviligierade som fick denna möjligheten och vi är väldigt tacksamma för det. Dagens coolaste upplevelse enligt Elisabeth.

IMG_0399IMG_0405

Vi åkte också en Flumeride-liknande grej innan lunch. Den började som flumeride men blev sedan en bergodalbana innan den avslutade som flumeride. Man blev väldigt blött med det var en mycket varm dag så det var helt ok. Efter lunch åkte vi också något som var precis som Kållerado fast mycket blötare. Där blev man dyngsur! Fast det var ganska skönt efteråt.

Efter lunch kollade vi också in de två showerna. Delfinshowen var fantastisk och förutom delfiner valar och fåglar så deltog dansare, simhoppare och trapetskonstnärer.

IMG_0424IMG_0436
IMG_0444IMG_0448_crop

Späckhuggare med den gigantiska Shamu i spetsen var också väldigt fräck. Det är verkligen imponerande vad de kan få djuren att göra.

IMG_0464

IMG_0473

Vi hann med ytterligare några åkattraktioner och en gigantisk klätterställning innan vi lämnade Sea World vid stängningsdags kl 17. Vilken dag!

IMG_0481

På väg tillbaka till hotellet stannade vi till på en outlet i Carlsbad och åt middag och inhandlade Crocs och crocsmärken. Så mycket affärer och så lite plats i väskorna Ledsen.

Innan sovdags hann vi med ett skönt avkopplande dopp i bubbelpoolen.

One thought on “Dag 16: Sea World San Diego

  1. Åh wow vad häftigt med pingvinerna. Måste ha varit hur coolt som helst.

    TUR med begränsat väskutrymme för en shoppingtokig syster, eller hur Niklas 🙂