Dag 6: Träd och vin

Fredag 5/10

Vi började med en mycket bra frukost på hotellet. Det fanns till och med en pannkaksmaskin som gjorde nygräddade pannkakor helt automatiskt bara man tryckte på en knapp. Mycket uppskattat av Adam och Ebba.

P1000205

Sedan gav vi oss iväg med bilen för en dagstur. På vägen ut från Santa Rosa stannade vi på K-mart och inhandlande en liten frysväska för picnic-mat. Därefter styrde vi västerut till Guerneville och  Armstrong Redwoods State Park, en park med Redwood-träd. Vi gick en tur i parken på 2,3 miles (3,7 km), en kombination av “Pioneer Trail” och “Pool Ridge Trail”. Det var en jättefin park med helt fantastiska träd. Så stor och höga. Det äldsta trädet var 1400 år gammal och det högsta 310 fot (94,5 m). Fascinerande! Vi avslutade med picnic-lunch vid välkomstcentret.

IMG_0025

IMG_0046

Eftermiddagen ägnades åt vinprovning. Vi besökte tre olika vingårdar: Porter Creek, Arista och Iron horse. Iron horse hade även mousserande viner. Elisabeth provade vin på alla tre. Kostnaden för provning var $10 eller $15 men den drogs alltid av om man köpte en flaska, så det gjorde vi Ler. Vinerna var relativ dyra, drygt $30 för en flaska, men vi köpte något av alternativen på varje ställe. Nu har vi fyra trevliga flaskor (en från igår också) att avnjuta under vår vistelse i Kalifornien.

P1000216

Mitt bland vingårdarna hittade vi också en bärgård och där kunde barnen vara med och prova sylt, “syrup”, chutney, senap . Därifrån fick vi med oss hallonsylt och en senap till julskinkan (så den får vi släpa med runt).

P1000212

Kvällen avslutades med middag på Applebees och därefter åkte Niklas iväg och tvättade på en tvättomat.

6 thoughts on “Dag 6: Träd och vin

  1. Så lång du blivit syster yster, måste vara vinet ;o)!

    Saknar er och räknar dagarna, bara 7 veckor och 6 dagar kvar!

    Kan man inte smuggla med pannkaksmaskinen ihop med senapsburken?

    • Hej!
      Är det i telefonen jag ser lång ut? Verkar vara lite problem med bildvisningen på de mobila enheterna. Vi skall fundera på pannkaksmaskinen 😉 Kramar

  2. Vi är så glada att ni har det bra. Vi är så tacksamma för att vi får följa med på er resa genom er blogg. Vi har också bra koll på vad ni är och skall vara framöver, tack vara det fina reseschemat.

    Vilka trevliga inlägg ni har gjort, Adam och Ebba.

    Kram mormor och morfar

  3. Härligt med vin, det provade vi med och det var dyrt redan då. Kul att få följa er resa. Sköt om er.