Hafjell 2018 Skattjakt

Här kommer frågorna i Skattjakten:

 

 1. Hur många sammanbundna belysningsstolpar finns i den blåa delen av backe 1d.
 2. Hur många snökanoner finns i Svegårdslöypa (backe 6a).
 3. Hur mycket kostar en kopp varm choklad på Gaiastova
 4. Ta en gruppbild med alla i laget med Photo Point på utsiktsplattformen på Mosetertoppen. Dela bilden eller svara med liftkortsnummer som bilden togs med.
 5. Hur många stolar (soffor) finns det totalt i Hafjellsheis 1+2.
 6. Vilket år bildades föreningen som har två containers vid starten på Kjusheisen
 7. Vad heter branten i Snarveien (backe 4).
 8. Vad heter branten där backe 10 och backe 23 delar sig
 9. Hur många lampor finns det i skidtunneln i backe 36 under backe 8.
 10. Hur lång står det att Kringelåslöypa är på skylten längst upp i backen.
 11. Där längdspåret korsar backe 22 finns en skylt med nummer på. Vad blir summan av dessa nummer.
 12. Hur många olika sorters drycker kan man köpa i Coca Cola automaten i värmestugan vid Frontyardheisen
 13. Hur många stockar finns det att slajda på i Backyard (backe 30.)
 14. Hur många gupp finns det i Skicross-löypa (backe 24).
 15. Vilket nummer har liftstolpen före stolpe “1” i Skogheisen

 

Svaren skickar till niklas@granhage.com eller +46-704-226600 eller lämnas i på papper på After Ski’n.

Ebba i Barcelona

Vi kom till Barcelona på torsdag kväll 2017-10-05. Vi kom så sent så vi hann bara äta middag innan det var läggdags på hotellet.

Första dagen började vi med att kolla på Sagrada Familia, en kyrka som de har hållit på att bygga sedan 1882, dvs 135 år sedan, och som ännu inte är färdigbygg.

Den är jättestor och vädigt cool inuti

Hör står jag vid en modell som visar kyrkans utformning

Vi åkte hiss upp i ett av tornen och kunde se på utsikten och hur de höll på att bygga

Sedan tog vi trapporna ner

Efter lunchen åkte vi upp till Park Güell, en knäppeli-knasig park designad av samma gubbe som ritade den stora kyrkan Sagrada Familia Vi aslutade dagen med att hänga vid polenAndra dagen åkte vi linbana upp på berget Montjuїc, som ligger mitt i Barcelona alldeles ner vid havetDär uppe finns ett gammalt fort som vi kollade på Vi gick ner från berget och passerade då flera av de arenor som byggdes till OS som var i Barcelona 1992 En bild från konstmuseets terass innan vi till slut vara nere i staden igen.Mer häng vid poolen och sedan hann vi med lite shopping också

Dag 47: Resa till Singapore

Sista dagen i Australien, åtminstone på den här resan. Vi åt frukost på balkongen och packade ihop våra saker. Vi hade beställt taxi först till halv elva så vi hade lite tid över till att titta på tv och blogga.

IMG_1642

Eftersom vi har haft bil i två veckor så har packningen förändrats och anpassats till det så när vi nu skall packa för flygresa så måste mycket packas om. Men det är inga problem att få plats med det, framförallt inte eftersom vi lämnade bilbarnstolarna i Australien. Vi använder fortfarande vår tredje incheckade väska men inte så länge till. För inrikesflygningen i Thailand så har vi nämligen bara köpt två incheckade bagage (lite dum-snålt men så blev det) så vi planerar att skicka hem lite saker från Kuala Lumpur. Det kostar det nämligen “bara” 170 kronor att skicka hem 10 kg.

Vi tog en taxi till flygplatsen och det är faktiskt det billigaste sättet eftersom vi är fyra stycken. Incheckningen strulade lite för hon som tog hand om oss vägde varje väska för sig och då var den stora ryggsäcken för tung så vi var tvungna att packa om och fördela vikten mellan väskorna. Sedan vägde hon våra handbagage och det var samma visa där, så vi var tvungna att flytta tunga saker från rullväskan till de andra handbagagen. Knöligt!

När det var klar gick vi igenom säkerhetskontrollen och åt en lätt lunch på Subway. Vi skulle ju få lunch på planet som skulle lyfta 13:40 men vi var lite hungriga.

Precis när vi hade satt första tuggan i mackan så noterade Elisabeth att vårt plan hade ändrats från “Bording 50 minutes” till “Rescheduled” med ny tid 17:15! Vi väntade på att de skulle säga något men det enda de pratade om var ett försenat flyg till Los Angeles. Elisabeth gick bort till gaten och  fick där beskedet att planet som skulle till Los Angeles hade gått sönder och nu fick de ta vårt plan istället. Vi fick vänta på att de skulle flyga upp ett nytt plan från Sydney. Nästa alla som flyger till Singapore skall ju sedan vidare till Europa och skulle nu missa sina anslutningar så det blev en lång kö till Qantas disk.

Vi fick förfriskningskuponger. De hade faktiskt ett riktigt bra värde, $30 (210 kronor) per person. Vi använde den ena kupongen till att köpa lördagsgodis och de andra tre fick vi en väldigt bra eftermiddagsfika för. Men det är alltid surt att vänta på flygplan. Nu blev det också väldigt dumt för att istället för att komma fram på kvällen, klockan sju lokal tid så skulle vi komma fram mitt i natten. Med andra ord svårt att få till en bra tidsomställning även om det bara är två timmar.

P1010090

Det kom aldrig något plan från Sydney men de lyckades tydligen laga planet som ursprungligen skulle till Los Angeles, så vi fick ta det istället. Nu behövde vi bara vänta på att de skulle laga om all maten. Strax efter sex, ca. fyra och en halv timmar efter utsatt tid, lyfte vi till slut mot Singapore. Flygningen gick bra utan några större problem. Alla lyckades sova någon timme men barnen var trötta när vi steg av planet.

P1010103

Det gick oerhört smidigt att få ut väskor och komma igenom passkontrollen. Vi fick en taxi direkt och var snabbt på väg mot centrum. Trots att taxichauffören hade en GPS så hade han problem att hitta till hotellets entré och vi fick köra runt kvarteret flera gånger.

När vi kom in i hotellet så luktade det så där illa som det gör i hotell där det röks inomhus. Vi fick vårt rum och även där fanns den där söta illaluktande doften (man i och för sig vet att man slutar känna efter ett tag). Rummet var förvisso stort men slitet och det hade fönster mot motorvägen utanför. Dessutom saknades toalettpapper på toaletten men vi orkade inte lösa det utan vi gick och la oss så fort som möjligt.

Natten blev dessutom riktigt kall. Utanför är det tropisk värme och faktiskt riktigt skönt på natten men luftkonditioneringen på rummet verkar inte gå att styra så vi frös alla fyra under de tunna täckena (extra filtar saknades naturligtvis). Hotell är dyra i Singapore men vi hade ändå inte valt de billigaste och detta hade fyra stjärnor och ganska bra omdöme på Trip Advisor, men vi blev väldigt besvikna.

Välkommen

Nu har jag installerat WordPress och startat en blog 🙂

Tanken är att vi skall använda den som resedagbok när vi resen jorden runt i höst.