Dag 61: Hemresa

Klockan väckte oss 05:45 den sista (och långa dagen) på vår resa runt jorden. Hemma i Sverige var det fortfarande torsdag en kvart till och vi var beräknade att landa på Landvetter ca. 17 timmar senare.

En halvtimma senare hade vi checkat ut och packat in oss i taxin. Det var inte så mycket trafik så klockan sju var vi på flygplatsen, drygt två timmar innan avgång.

P1010418

Vi hade checkat in dagen innan och efter en del meckande lyckats skriva ut våra boardingpass på hotellet. Det ger en viss trygghet att vara incheckade men vet inte om det är en falsk trygghet eller ej. Dessutom brukar man spara tid på flygplatsen eftersom man bara behöver lämna av väskorna. När vi kom till Finnairs bagageinlämning var det kanske fyra-fem före oss. Kön till incheckningen var jättelång och det kändes bra att vara incheckad. Denna känsla byttes till en stor irritation för det var drygt 10 incheckningsdiskar som effektivt betade av kön medan bagageinlämningen bara bestod av en disk och det tog hur lång tid som helst. Det hade gått mycket fortare om vi inte hade checkat in online. Dåligt Finnair!

Säkerhetskontrollen och passkontrollen ut ur Thailand gick bra men vi kände oss lite stressade för att hinna äta frukost. Vi hittade ett OK ställe som serverade goda varma bagles. Där vi lyckades göra slut på våra sista Baht.

Vi hann också ta en tur till taxfree-shopen och valde ut en flaska whisky och en flaska champagne. När vi skulle betala och de hörde att vi skulle byta i Helsingfors så sa de att det inte gick och lite snopna fick vi ställa tillbaka flaskorna.

Vi bordade vårt plan i god tid men lastningen av väskorna tog lång tid och något försenade lämnade vi Bangkok. Piloten lovade dock att vi skulle flyga in förseningen och landa i tid. Skönt eftersom vi bara hade 40 minuter på oss att byta i Helsingfors.

Flygningen flöt på bra. Alla utom Adam lyckades sova en stund. Det dåliga var att det var väldigt långt mellan de två måltiderna och därimellan serverades ingenting. Man kunde endast köpa!! chips och nötter. Mindre bra.

När vi kom in mot Helsingfors så fick vi reda på att det snöande. Av någon anledning blev det också en förändring i vilket håll vi skulle landa på och vi fick flyga en extra sväng och landade ca. 15 minuter försenat. Stressigt. Dessutom jättelång kö till säkerhetskontrollen som vi var tvungna att passera. Vi skulle lyfta 16.00 (lokal tid) och först tio minuter innan kom vi igenom säkerhetskontrollen. Nu återstod passkontrollen men där var det sådan tur var inte så lång kö. Vi sprang sista biten och nästan exakt klockan fyra kunde vi sätta oss på planet. Skönt!

P1010424P1010425

Av olika anledningar (försenade väskor, vädret) blev vi tyvärr försenade med en timme och först klockan fem (lokal tid) lyfte vi mot Göteborg. Den elfte och sista flygningen på vår resa hade inletts. Inga konstigheter och en dryg timme senare, 17.15, landade vi på Landvetter.

IMG_2041

En välkomstkommitté bestående av Britta, Sven, Leif, Karin, Maggi, Joel, Anders, Kristina, Lukas, Johannes och Emma mötte oss på Landvetter. Härligt!

Klockan sju kom vi hem till Stenhuggarevägen 9 efter att ha varit hemifrån i drygt 61 dagar, eller 1474 timmar.

En fantastik resa har kommit till sitt slut. Vi är otroligt många minnen och erfarenheter rikare. Nu har vi ett par dagar på oss på att förbereda oss för vardagen. Det känns lite konstigt men samtidigt är det skönt att vara hemma igen.

One thought on “Dag 61: Hemresa