Dag 60: Bangkok

Vi gick upp vid åtta och gick ner till frukosten. Vi kunde snabbt konstatera att detta var den bästa frukostbuffén på denna resan. Mums! Yoghurt med flingor, omelett, nybakt bröd, ost, skinka. Precis som det skall vara.

P1010407

Därefter gav vi oss ut för att se det som måste ses i Bangkok. Vi tog SkyTrain ner till floden och hoppade sedan på flodexpressen, ungefär som Älvsnabben. Tyvärr var det väldigt fullt så vi fick ingen plats vid kanten utan fick stå i mitten.

IMG_1995

Vi gick av vid Wat Pho och gick in i tempelområdet. Hur många gyllene Buddor som helst och flera olika tempel. Vi gick in i tre olika tempel. I det ena kunde man köpa ett kit med et ljus, tre rökelsestavar och ett litet ark bladguld att sätta på en Budda-staty.

IMG_2003IMG_2006IMG_2018

Huvudattraktionen är det enorma liggande Budda-statyn. Häftig!

IMG_2012IMG_2013

Därefter ville vi gå in på Grand Palace för att se Smaragd-buddan. Vi gick 1 km runt palatsområden för ingången är på andra sidan. Väl där blev vi bortmotade från varje ingång och hänvisade längre bort. Ingen kunde någon engelska utan alla soldater bara pekade. Vi trodde att ingången blivit flyttad eller nåt men när vi gått ett helt varv utan att komma in var vi mycket frustrerade. Vi gick återigen upp till ingången och nu såg vi en liten lapp där det stod att palatset var stängt. Vi har läst att palatset alltid är öppet och om någon säger något annat så är det bara lur. Nu stod det att kungen skulle byta mantel på budda-statyn och vi hade tidigare läst att han gör det tre gånger per år. Varför just idag! Det stod också att man kunde gå in gratis genom en annan igång och komma åt endast smaragd-buddans tempel. Vi gick dit (där hade vi också passerat en gång förut) och försökte komma in. Återigen stoppade och nu sa de “Three o’clock”. Klockan var ett och vi orkade inte vänta två timmar på det så efter 3 km runt muren så skippade vi Grand Palace och smaragd-buddan. Det får vi ta nästa gång.

Vi gick istället till Golden Mountain och tog en kanal-båt tillbaks till Siam Square.

IMG_2024

Väl där åt vi en snabb lunch på Au Bon Pain på MBK, ett stor shopping-centre med bl.a. massor av kopior. Sedan var det shopping för hela slanten. Vi började med att köpa ett par extra väskor och sedan gick Niklas, Adam och Ebba hem till hotellet och tog ett bad i poolen. Elisabeth fortsatte med shopping och sedan träffades vi på Siam Paragon och åt middag.

IMG_2027

Middag blev Sushi på Kabuki. En lite finare japansk restaurang. Mycket trevligt och en bra avslutning på resan. Elisabeth stannade kvar en stund på Paragon och testade shoppingen medan Niklas, Adam och Ebba gick till hotellet för att lägga sig. Butikerna på Paragon hade ungefär samma priser som hemma så Elisabeth kom tillbaka strax efter.

P1010410P1010411P1010415

Vi packade, checkade in, beställde taxi och bloggade. Klockan står på kvart i sex och snart påbörjar vi sista etappen på vår resa runt jorden.

3 thoughts on “Dag 60: Bangkok

 1. Imorgon (idag för er) påbörjar ni snart er sista resa hemma till Sverige och Stenhuggarevägen.

  Det har varit ett nöje att få läsa om era härliga äventyr och i både bildform och videoform, få en liten inblick i ert fantastiska äventyr.

  Nu är det bara ett par timmar tills jag får krama om er och säga välkomna hem. SOM jag har längtat!

  Flyg säkert.

 2. Hoppas ni haft en underbar resa! Välkomna hem! Hoppas Adam såg inlägget som John gjorde på hans blogg för ett bra tag sen.

 3. Äntligen!

  Älskade Granhagarna nu är ni hemma igen!

  *salig lycka*