Dag 54: Koh Lipe, dag 1

Vår bungalow har två våningar med en trappa på utsidan och två ingångar. Varje våning har ett rum med sängar och separat toalett och dusch. På nedervåningen är det en dubbelsäng och på övervåningen två enkelsängar. Vi kände inte riktigt för att barnen skulle sova på en egen våning utan vi delade upp oss och killarna sov uppe och tjejerna nere. Vi hade sovmorgon och tjejerna kom upp och väckte killarna halv nio. Det är en timmes tidsskillnad mellan Malaysia och Thailand så för kroppen var klockan redan halv tio.

Det var mulet väder och prognosen hade varnat för åska och regn. Vi gick ner till frukosten som var en överraskande bra buffé med möjlighet till nygjord omelett eller äggröra. När vi satt och åt frukost så mörknade molnen och det började regna. När vi hade ätit färdigt så vräkte regnet ner. Inte direkt så som vi hade föreställt oss Koh Lipe och Thailand men det var bara att gilla läget. Istället för att ligga på stranden så fick det bli en förmiddag i bungalowen med läxor, målning och läsning.

IMG_1974IMG_1975

Framåt dagen slutade det att regna och vi packade ner regnjackorna i ryggsäcken och promenerade in mot stan. Eller i alla fall det som kallas “Walking street” och där de flesta butiker och restauranger ligger. Promenaden dit tog ca. en kvart och efter lite velande så åt vi en sen lunch på Pee Pee Bakery. Barnen åt spagetti med köttfärssås och de vuxna någon form av filet mignon.

P1010230P1010232

När vi hade ätit färdigt så hade till och med solen kommit fram. Vi kollade in fisk-massagen på ön, men den var stängd och skulle inte öppna förrän i december. Det märks på ön att det fortfarande är lite försäsong för det fixas och grejas på många ställen. Ebba och Elisabeth gick in på en massage-salong där de också flätade hår. Ebba skulle få håret flätat med småflätor. Det skulle kosta 500 Baht och ta en halvtimme. Under tiden skulle Elisabeth få handmassage för 200 Baht. Niklas och Adam tog en promenad till Sunrise Beach. Det tog dock längre tid än planerat att fläta håret. Efter ca. två timmar hade Elisabeth fått massage i en timme och Niklas och Adam hade hunnit bada två gånger och promenera längs hela Pattaya beach, men Ebba blev jättefin i håret. Elisabeth kunde inte med att bara betala 500 utan ökade till 700 (150 kr) för Ebbas flätor, vilket ändå kändes väldigt prisvärt.

P1010241

Vi kollade på snorkelutflykter eftersom framförallt Adam var sugen på att snorkla. Vi hittade en heldagsutflykt inkl. lunch för morgondagen som skulle kosta 500 baht per person. Det kändes väldigt prisvärt jämfört med vad vi betalade för snorklingsresan till Stora Barriärrevet Blinkar. Men när vi bestämt oss och skulle boka så började försäljaren att pruta med sig själv och sa att Niklas och jag bara skulle betala 400 baht per person och att Adam och Ebba var gratis så när som på att vi fick betala för deras lunch, hiskeliga 140 baht. Hela notan stannade på 940 baht (ca 230 kr!)

Vi gick ner till Pattaya Beach så att även Ebba fick bada innan vi gick tillbaka till huvudgatan och tog varsin crepes på Thai Pancake Shop. Mums! Nu hade solen gått ner och vi tog vägen längs Sunrise Beach tillbaks till hotellet. Lite mörkt på sina ställen men det gick bra. Imorgon skall vi ha med ficklampor.

P1010245P1010249P1010251P1010258

Vi avslutade med fika med inköpta bullar från Pee Pee Bakery.

One thought on “Dag 54: Koh Lipe, dag 1

  1. Så fint det ser ut och vad spännande upplevelser ni har.

    Synd med regnet, men ni ser mycket bruna, friska och härliga ut redan ;-)!

    Verkligen snyggt förhandlat angående snorklingen.