Dag 50: Resa till Kuala Lumpur

Bussen till Kuala Lumpur skulle avgå klockan nio och för att inte missa den så hade vi satt klockan på kvart i sju. Alla, framförallt barnen, var väldigt trötta men vi checkade ut och var klara för frukost när den öppnade vid halv åtta. Strax efter åtta fångade vi en taxi utanför hotellet och våra farhågor att det skulle vara mycket trafik och ta lång tid var ogrundade och det tog bara 10 minuter. Vi kom till bussterminalen god tid.

IMG_1707IMG_1708

Bussen som skulle ta oss till Kuala Lumpur var en buss med 24 st. skinnfåtöljer med liggläge. Den var rätt sliten men stolarna var ändå sköna.

Första stoppet var när vi skulle ut ur Singapore. Vi fick gå av bussen och visa våra pass och det var inga problem. Vi körde över bron och kom till fastlandet och Malaysia. Nästa passkontroll och denna gång var vi tvungna att bära med oss allt bagage. Vi fick passen stämplade men sedan blev det problem i tullen. Vi hade med oss en flaska champagne som vi skulle ge som present till YK och Chen Li, och efter att ha sett vår utresebiljett ville han att vi skulle betala tull för flaskan. Han försökte hitta tullsatsen för drycken Moët (märket på champagnen!) men det tog tid. Till slut sa han att han ville ha 70 ringhit (150 kr) i tull. Då hade Lisa hunnit läsa igenom reglerna som stod på väggen och där stod att man fick ta in en liter per person om man stannade i Malaysia i 72 timmar. Vi påpekade detta och han sa att eftersom klockan bara var halv elva och vår båt gick halv tre tre dagar senare så blev det inte 72 timmar. Efter att ha lyckats övertyga för honom att det visst blev det så fick vi tillbaka flaskan utan att betala.

Halvvägs till Kuala Lumpur gjorde bussen ett kort lunchstopp och klockan tre kom vi fram till bussterminalen i Kuala Lumpur. Efter en kort väntan där så kom YK, Johannas studiokompis från Brighton, oh hämtade oss. Vi åkte hem till deras hus och träffade Chen Li och deras två söner. Vi  pratade och barnen umgicks och lekte innan vi alla åtta åkte in till centrum och Petrona Towers. Vi promenerade en sväng i parken intill innan vi åt middag på en restaurang som serverade typisk malaysisk mat. YK beställde in allt möjligt som vi alla delade på. Väldigt gott och trevligt! Gästfriheten på topp.

IMG_1711IMG_1714IMG_1732IMG_1733IMG_1738

P1010202

Efter maten så körde de oss till vårt hotell, Dorsett Regency som låg bara någon kilometer bort. Ett superfint hotell. Vi bodde på 26 våningen med utsikt över Petrona Towers. Vi enades om en femma på hotels.com-skalan.  

2 thoughts on “Dag 50: Resa till Kuala Lumpur

  1. Wow! You are right! The bus is nice!! I didn’t imagine the seats to be so wide. Lovely pictures. So glad to have seen you during your flying visit. Looking forward to seeing pictures from the rest of your trip! 😀

  2. Spännande att utan problem med allergier få pröva inhemsk mat.

    Vad åt ni för spännande mat?