Dag 29: Resa till Cairns

Väckning vid kvart i sju och sedan en snabb frukost innan vi checkade ut och tog tåget till flygplatsen. Priset för tåg var ungefär samma som taxi och vi fick gå en liten bit men vi riskerade inte att fastna i morgontrafiken.

P1000615

Vi hade lyckats checka in online men vi lyckades inte checka in väskorna i en automat utan fick gå till en disk, men det gick ganska fort. Vi hade inga problem att hinna med flyget som lyfte halv tio. Flygningen till Cairns tar tre timmar och vi landade vid halv tolv lokal tid eftersom det var sommartid i Sydney men inte i Cairns.

P1000618

Väskorna kom fram och vi tog en taxi (som var det klart billigaste för vår familj) till hotellet, Rydges Tradewinds, som bara låg tio minuter från flygplatsen.

I vanlig ordning började vi med att testa poolen. Det var ca. 30 grader i luften och strålade solsken så det var skönt med ett svalkande dopp. Sedan gick vi in till stan och tog en hamburgare till lunch.

P1000626

Vi fortsatte ner till hamnen och bokade en snorklingstur för morgondagen. Alla operatörer fanns samlade i en lokal så det gick bra att kolla med olika vad de hade att erbjuda. Vi fastnade för Reef Magic Cruises som hade en plattform vid de yttre reven (90 minuter med snabbkatamaran) där man hade fem timmar till snorkling. De hade också glasbottenbåt, semi submersible (halv-ubåt), undervattensobservatorium, fiskmatningen och barninhägnad vilket kändes bra eftersom vi inte riktigt visste hur det skulle funka att snorkla med barnen. Flera andra hade liknande erbjudande men Reef Magic hade mest tid på plattformen.

Därefter besökte vi Cairns shoppingcentrum där vi kompletterade med mer badkläder och köpte frukostmat. Barnen köpte också dyktyngder som de kan dyka efter i poolen, något som framförallt Adam efterfrågat sedan resan började.

Vi avslutade dagen med kvällsfika på rummet med baguette, camenbert-ost, äpplejuice och rosévin samt ett kvällsdopp i poolen.

3 thoughts on “Dag 29: Resa till Cairns

  1. Ser fram emot alla coola bilder från snorklingen på revet.

    Spännande att höra hur ni upplever detta 🙂

  2. Hej på er, vi följer med spänning era bravader på resan. Jättekul att läsa och se allt vad ni hittar på. Nu ser vi fram mot coola undervattensbilder (ingen press…!). Ha det bäst. Fam O

  3. Vilken häftig fisk ni kelade med hälsar Hanna o Lina! Precis som i “Hitta Nemo”!