Dag 28: Darling Harbour, Harbour Bridge

En gråmulen dag till att börja med och vi löste melodikrysset innan det var dags för en promenad till en tågstation. I Sydney har man något man kallar för Funday Sunday biljetter till kollektivtrafiken, vilket innebär att man betalar $2,5 per person i familjen för hela dagen och får åka så mycket man vill.

Vi åkte över Harbour Bridge och tog sedan en fin promenad tillbaka över bron vilket gav oss flera fotomöjligheter.

IMG_0859
IMG_0871

Vi gick ner från bron och vandrade omkring ett tag i The Rocks (de äldsta delarna av Sydney) och åt lunch på Pancakes at the Rocks och tittade på hantverksmarknaden. Gissa vad vi åt Blinkar?

Från Circular Quay tog vi båten till Darling Harbour. En fin båtresa under Harbour Bridge i solsken eftersom solen hade tittat fram.

IMG_0880

Vid Darling Harbour bestämde vi oss för ett besök på maritima museet. Vi gick ner i en ubåt och omkring på en “Destroyer”, tror det heter jagare på svenska. Det var kul att titta i periskopet, men Adam tyckte att det var läskigt nere i ubåten.

IMG_0889

Ibland museets båtar fanns också en kopia på Captain Cooks båt Endeavour. Ungefär som ostindiefararen Göteborg. Det fanns flera pensionärer ombord på båtarna som frivilliga guider och det var trevligt.

IMG_0897

Vi tittade också lite på museets inomhusutställningar men dessa var lite mer sådär och dessutom blev det strömavbrott så det blev ganska mörkt i lokalen eftersom det inte fanns några fönster. Lite abrupt slut men det kändes ganska lagom. Vi promenerade vidare genom Darling Harbour och sedan i bland höghusen i riktning mot hotellet. Vi tog middag på Sushi Train, en sushirestaurang med rullband, på vägen hem. Dagen avslutades med lite skolarbete och packning inför morgondagens flygresa till Cairns.

IMG_0908

One thought on “Dag 28: Darling Harbour, Harbour Bridge

  1. Så bruna, så bruna de äro alla fyra ;-). Ni kommer vara finfina naturliga peppisar till årets alla glöggmys!