Detaljplanering

Trots att flygbiljetten är bokad så återstår det massor med detaljplanering. Vad behöver vi ha med oss? Hur mycket kan vi ha med oss? Hur skall vi bo? Vad skall vi försöka hinna med? Många frågor blir det! Dessutom skall vi boka inrikesflyg på Hawaii, i Malaysia och i Thailand. Vi tror oss i alla fall ha en bild av hur resan kommer att se ut. Så här tänker vi oss:

USA

Vi börjar med några dagar i San Francisco och varvar ner lite samt utforskar staden. Sedan hyr vi bil och tar oss via vindistriktet Napa Valley och Lake Tahoo upp till nationalparken Yoshemity. Där hoppas vi kunna vandra några dagar. Vi tar oss via Death Valley till Las Vegas. Därefter till Grand Canyon, ev. med någon övernattning nere i kanjonen. Vidare ner till San Diego där vi bl.a. besöker Sea World. Slutligen når vi Los Angeles där vi besöker Hollywood och Disneyland. Till allt detta har vi 18 dagar.

Hawaii

Vi flyger till Kona på Hawaii the Big Island. Där vill vi framförallt besöka vulkanparken innan vi flyger vidare till Honolulu på Oahu. Planen är att sola och bada några dagar på Waikiki beach. Totalt har vi fem dagar på Hawaii.

Australien

Vi börjar med några dagar i Sydney innan vi flyger upp till Cairns och stora barriärrevet. I Cairns vill vi snorkla ute vid revet och sedan tar vi en buss söderut. Första stoppet blir Airlie Beach och Whit Sunday Islands. Vi hoppas kunna segla några dagar där men det återstå att se om det går att lösa. Sedan vidare med buss ner till Fraiser Island. Därefter en kort sträcka ner till Noosa och Australian Zoo. Slutligen kommer vi till Brisbane. Totalt i Australien har vi 22 dagar varav 3 är i Sydney.

Sydostasien

Vi börjar med några dagar i Singapore där vi (framförallt Lisa) vill shoppa lite. Vi vill också besöka Singapore Zoo på natten. Vi tar sedan bussen till Kuala Lumpur (5-6 timmar) där vi är ett par dagar innan vi flyger upp till Langkawi. Vi stannar inte på Langkawi utan fortsätter direkt med båt ut till Koh Lipe i Thailand. Efter några dagar där tar vi en båt till Koh Bulon där vi också stannar några dagar. För att sedan komma till Bangkok så blir det båt, buss, taxi och flyg. Endast en dag i Bangkok innan vi slutligen flyger hem. Vi har totalt 13 dagar i Sydostasien.

Detta är bara en preliminär plan och mycket kan ändras innan avfärd. Tycker du att vi missat något så lämna gärna en kommentar.

Comments are closed.